Aktualności

Mali kucharze

Co dziś zjemy na śniadanie?- to odwieczne jest pytanie. W dniu 29 listopada uczniowie z klasy III a przygotowały pożywne drugie śniadanie w ramach zajęć treningu umiejętności społecznych. Przed przygotowaniem posiłku dzieci ustaliły listę potrzebnych produktów, które kolejno zostały zakupione .Na drugie śniadanie mali kucharze  przygotowali kanapki z serem, wędliną oraz warzywami.  Jak wiadomo higiena pracy stanowi bardzo ważny element przygotowania posiłku, więc na wstępie wszyscy zadbali o czystość swoją i stanowiska pracy. Następnie każde warzywo przed spożyciem zostało dokładnie umyte .Kolejny etap zakładał pokrojenie warzyw. Przy bacznej uwadze nauczyciela, dzieci poradziły sobie z tym zadaniem znakomicie. Warzywa zostały idealnie pokrojone i ułożone na talerzykach. Ostatnim etapem było samodzielne przygotowanie kanapek. Nasi mali mistrzowie kuchni poradzili sobie bezbłędnie. Ponadto kanapki przybrały różne kształty w postaci drzewek, gwiazdek a nawet serduszek.  Na koniec uczniowie przystąpili do konsumpcji własnoręcznie zrobionego śniadania.

Agnieszka Mielniczek

Zdjęcia

Rejestr zmian

Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 05 grudnia 2016 08:55
Dokument wprowadzony do BIP przez: Gabriela Strąk
Ilość wyświetleń: 844
05 grudnia 2016 08:59 (Gabriela Strąk) - Dodanie zdjęcia [img_20161121_131401.jpg] do dokumentu. (Dokument opublikowany)
05 grudnia 2016 08:59 (Gabriela Strąk) - Dodanie zdjęcia [img_20161121_124243.jpg] do dokumentu. (Dokument opublikowany)
05 grudnia 2016 08:58 (Gabriela Strąk) - Dodanie zdjęcia [img_20161121_123126.jpg] do dokumentu. (Dokument opublikowany)